Cautare

587 de rezultate pentru "alin cioara" (3.05 secunde)
15, alin. 1 si 2 din Tratatul Uniunii Europene si art. 102 al Constitutiei Romaniei. Art. 15 defineste atributiile Consiliului European.
Monica Macovei, Anca Boagiu, Gheorghe Ialomiteanu, Alin Tise, Raluca Turcan sau Alexandru Nazare, Lucian Bode si Claudia Boghicevici, niste ministri-paravan pentru o perioada de 3 luni in guvernul Ungureanu.
85 alin. 3 ca "daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului, presedintele Romaniei va putea exercita atributia prevazuta la alineatul (2) numai pe baza aprobarii Parlamentului, acordata la propunerea primului-ministru".
III alin. (2) si (3) din OUG a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice.
Impotriva acestui proiect de lege, initiat de senatorii PSD Gabriela Firea si Darius Valcov au votat senatorii independenti Andrei Liviu Volosevici, Mihai Ciprian Rogojan, senatorii PDL Nicolae Vlad Popa, Dan Mihai Marian, Alexandru Peres, Alin Paunel Tise, Marinica Dinca, Gheorghe Flutur, Daniel Cristian Florian, Dumitru Oprea, Anca Daniela Boagiu, Valeriu Todirascu, Gavrila Ghilea, Marin Adranel Cotescu si senatorul UDMR Laszlo Attila.
Potrivit minutei incheiate in urma sedintei Curtii Constitutionale din 16 februarie, modificarile aduse art.103 alin.(1) si (3) din Constitutie, precum si completarea art.103 din Constitutie cu trei noi alineate, referitoare la modalitatea de desemnare de catre Presedintele Romaniei a candidatului la functia de prim-ministru, au fost declarate neconstitutionale.
De asemenea le doresc insanatosire grabnica sublocotenentului Ionut Alin Marinescu, plutonierului-major Florin Ionel Murarescu si caporalilor clasa a III-a Marius Cristian Canuci, Marius Bogdan Radu si Eugen Valentin Patru raniti in tragicul eveniment.
82 alin (2) din Constitutia Romaniei. Presedintele validat a semnat textul acestui document si l-a inmanat presedintelui de sedinta. Presedintele de sedinta a citit Declaratia Parlamentului Romaniei cu privire la depunerea juramantului de catre Presedintele Romaniei, dupa care domnul Klaus Iohannis a adresat un mesaj Camerelor reunite ale Parlamentului.
142 alin (1) a consacrat rolul Curtii Constitutionale de garant al suprematiei Constitutiei. Astfel, aceasta institutie fundamentala a Romaniei este unica autoritate de jurisdictie constitutionala in Romania, independenta fata de orice alta autoritate publica.
Partidul National Liberal vrea aceasta functie pentru Alin Tise, iar PSD pentru Cornel Itu. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a lasat sa se inteleaga ca formatiunea sa va bate palma cu primul clasat, in acest caz PNL.
84 alin. (2) din Regulamentul Senatului, aprobat prin Hotararea Senatului nr. 28/2005, republicat, Senatul adopta prezenta: DECLARATIE Declaratiile E.S.
103 alin. (1) din Constitutie. Iar la posibilele carcoteli ulterioare despre votul popular” si alte asemenea bazaconii, maritul a dat deja raspuns, inca de vineri:
74 alin.2), problemele fiscale, cele cu caracter international, amnistia si gratierea nu pot face obiectul unui astfel de demers.
297 alin. (1), foarte bine recitat de un antevorbitor, sunt neconstitutionale, instantele de judecata nu s-au mai pronuntat pe acest temei de drept.
5 alin.1 din legea mentionata se precizeaza ca pretul actiunilor vandute se ajusteaza cu valoarea de ajustare care reprezinta 51% din diferenta aritmetica dintre indatorarea neta la finalizarea privatizarii Electricii Dobrogea si suma de 39.800.000 euro insemnand indatorarea neta (valoarea totala a datoriilor, imprumuturilor, creantelor reesalonate, etc.) a distribuitorului de electricitate, avuta in vedere la data semnarii contractelor de privatizare.
48 alin. 1 al Regulamentului Camerei Deputatilor. Pozitia lui Tanasescu a fost sustinuta si de Lucian Bolcas, liderul grupului PPRM, care a afirmat ca, in comisii, conducerea lucrarilor este atributul exclusiv al presedintelui, altfel putindu-se ajunge pina acolo incit grupurile parlamentare sa-si convoace in sedinte propriile lor comisii.
Nu exista o stare de panica in piata, este normal ca unii sa doreasca sa vinda si se poate vorbi chiar de o oarecare stabilitate ", a declarat Alin Brendea, director de operatiuni la societatea de servicii de investitii financiare Prime Transaction.
In situatia in care intr-o lege este prevazut un alt termen de intrare in vigoare, anterior termenului de trei zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, acesta nu poate fi avut in vedere deoarece potrivit art. 15 alin. (2) din Constitutie, legea poate dispune numai pentru viitor.
1 alin. 3 din normele metodologice (care explica aplicarea art. 126) se precizeaza ca operatiunile cuprinse in sfera de aplicare a TVA trebuie sa fie efectuate cu plata.
21 alin. 1 din Legea nr. 10/ 08.02.2001, in termen de 60 zile de la inregistrarea notificarii, unitatea detinatoare este obligata sa se pronunte, prin decizie sau, dupa caz, prin dispozitie motivata, asupra cererii de restituire in natura.
google-analytics.com